COVID-19 în MOLDOVA

Pompierii luptă cu focul: Peste 40 de focare au izbucnit în ultimele 24 de ore

Pompierii luptă cu focul: Peste 40 de focare au izbucnit în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 42 cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată în mai multe localități.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale pompierii au fost solicitați pentru lichidarea focarelor de ardere pe suprafețe extinse în raioanele Leova, Comrat, Rezina, Hîncești și Dubăsari. Astfel, 20 ha de iarbă uscată au fost mistuite de flăcări în localitatea Leușeni, raionul Hîncești, în preajma punctului de trecere a frontierei Leușeni.

Totodată, în după amiaza zilei de ieri, către ora 15:15, angajații IGSU au fost solicitați să intervină la stingerea focarul de iarbă uscată în apropierea satului Marcăuți, raionul Dubăsari. Focarele se răspîndeau cu repeziciune și prezentau un pericol pentru un cîmp de floarea soarelui. În urma arderii flăcările au nimicit 15 ha de vegetație.


Pompierii îndeamnă din nou populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pe timp de caniculă.

Pompierii avertizează că în condiții de vînt și umiditate redusă focarele se răspîndesc rapid și prezintă pericol pentru sectorul forestier, animalele sălbatice, dar și sectorul locativ.

Cetățenii sînt rugați să nu aprindă gunoiul menajer, iarba și miriștea uscată pentru a preveni incendii de proporții și extinderea acestora. În caz de situații de risc persoanele sînt rugate să apeleze Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load