Poluarea din interiorul casei ar putea fi mai rea decît cea de afară

Poluarea din interiorul casei ar putea fi mai rea decît cea de afară

Cînd ne gîndim la poluarea aerului, ne gîndim la mașini și fabrici care emit tot felul de gaze toxice în natură. Doar că poluarea poate să existe și acolo unde te aștepți mai puțin – cum ar fi în casa ta.


Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Texas din Austin a arătat că nivelul de poluare din casele oamenilor care au gătit o masă copioasă de Ziua Recunoștinței este chiar mai mare decît în orașul New Delhi, capitala Indiei.


Pentru a înțelege cît de rea este situația din New Delhi, e bine de știut că World Health Organization a arătat că poluarea de acolo este mai rea decît în orice alt oraș mare de pe Pămînt. Mai nou, rapoartele lansate de Environmental Protection Agency arată că același lucru se poate spune și despre aerul din casele noastre.


Oamenii petrec 90% din timp în casele lor – tocmai de aceea, poluarea interioară este cu atît mai îngrijorătoare. Dar în loc să stăm să așteptăm să vedem ce efecte ar putea avea poluarea din casele în care trăim, putem face ceva concret în acest sens.


Compania Prism Analytical Technologies a dezvoltat niște kit-uri care ajută oamenii să testeze nivelul de poluare din casele lor. Acestea poartă numele de Home Air Check (Verificarea Aerului Acasă) și le permit oamenilor să folosească cele mai avansate teste de laborator din SUA la ei acasă în loc să cheme o echipă de chimiști profesioniști să facă treaba.


Un asemenea instrument poate să te ajute să ai grijă de poluarea din casa ta, dacă pe cea de afară nu o poți cu adevărat controla.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load