COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Polonia a trimis un convoi de ajutor umanitar la Chișinău

Polonia a trimis un convoi de ajutor umanitar la Chișinău

Guvernul Poloniei ajută din nou R. Moldova. Astăzi la Chișinău a ajuns un convoi cu 30 000 de măști de unică folosință, 4 800 de ecrane de protecție și 22 de mii de litri de lichid antiseptic, în valoare de 121 de mii de euro.

„Acest convoi pe care îl vedeți aici face parte dintr-o serie de convoaie care au fost trimise de către Guvernul Poloniei în toate cele șase țări ale Parteneriatului Estic. (...) Vedem că se poate. Vedem că, dacă avem dorință, putem să facem multe lucruri. Vedem că UE în niciun caz nu constituie pericol pentru statalitățile noastre. Dimpotrivă, împreună am reușit să facem un lucru frumos. Deci, se poate să mergem în continuare, putem să avem state frumoase, puternice, independente și, totodată, să facem parte din UE, dintr-o familie unde toți construim un viitor comun”, a declarat, într-o romînă perfectă, Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poloniei în R. Moldova, la evenimentul de predare a lotului de ajutor umanitar autorităților de la Chișinău.

Prezent la ceremonia din fața Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, a declarat că acest ajutor nu este unicul din partea Poloniei acordat republicii noastre de la începutul pandemiei „care ne-a prins pe toți nepregătiți”.

„Solidaritatea este unul dintre principiile pe care se bazează UE și cooperarea europeană. UE aduce acest principiu și în parteneriatul nostru cu R. Moldova. Suntem alături de oamenii din R. Moldova și în această pandemie, care ne-a prins pe toți nepregătiți, pentru a ieși împreună din ea, susținîndu-ne unul pe altul”, a spus șeful Delegației UE la Chișinău.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dar și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, prezenți la eveniment, au mulțumit Poloniei pentru acest „gest de solidaritate” care va ajuta direct la îmbunătățirea sănătății populației R. Moldova

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load