Polițiștii moldoveni, instruiți de colegii suedezi în activitatea comunitară

Polițiștii moldoveni, instruiți de colegii suedezi în activitatea comunitară

Mai mulți polițiști din cadrul subdiviziunilor teritoriale a Inspectoratului General al Poliției au participat la două sesiuni de instruire în domeniul activității polițienești comunitare, fiind parte a Programului suedez de asistență tehnică privind reforma Poliției din Republica Moldova.


Scopul instruirii a constituit facilitarea schimbului de percepție a angajaților Poliției în raport cu promovarea noilor schimbării în activitatea polițienească, menite să asigure îmbunătățirea calității serviciilor prestate comunității.


Sesiunea a fost deschisă de către șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, care a adus mulțumiri Poliției Suedeze pentru asistența acordată Poliției Republicii Moldova în procesul de reformare instituțională, relevînd faptul că instruirile oferă oportunitatea polițiștilor de a se familiariza cu experiența și practica avansată a Suediei  în domeniul implementării activității polițienești comunitare.


,,Este important să preluăm de la colegii suedezi mecanismele activității polițienești comunitare și să le aplicăm la nivel național cu eficiență și în interesul prioritar al societății” a menționat Gheorghe Balan.


În cadrul evenimentului, polițiștii au fost instruiți de expertul Poliției Suedeze, Bertil Rosenberg.


Amintim că, Programul de asistență din partea Guvernului Regatului Suediei a fost lansat oficial în octombrie 2017, iar perioada de implementare este de trei ani, cu posibilitatea de extindere.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load