Polițiștii îndeamnă pe cei pasionați de vînătoare să respecte legea

Polițiștii îndeamnă pe cei pasionați de vînătoare să respecte legea

În perioada 24 august - 1 septembrie 2019, polițiștii în comun cu reprezentanții autorităților abilitate cu drept de supraveghere şi control a braconajului, au efectuat peste 80 de razii de contracarare a braconajului și 70 de întruniri  cu  colectivele de vînători şi membrii agenţiilor silvic, scrie Noi.md.


Totodată, au fost verificați 428 vînători aflați pe terenurile de vînătoare, privind respectarea legislaţiei, regulilor şi termenilor de vînătoare, carnetelor de vînător, dar şi valabilităţii permiselor de armă. 


De asemenea, vînătorii au fost informați cu privire la regulile şi condițiile de păstrare, port şi folosire a armelor de foc.


Conform legii, vînătoarea se exercită numai de către vînători, dacă posedă permis de armă, carnet de vînător, autorizaţie individuală de vînătoare eliberată pe numele său de gestionar sau este înscris nominal de către organizatorul vînătoarei în autorizaţia colectivă de vînătoare.


Pentru evitarea unor eventuale incidente cu aplicarea armelor de foc în timpul vînatului, Poliția reamintește amatorilor acestui gen de activitate regulile de securitate:


arma poate fi purtată numai de către titularul permisului;


posesorul armei de vînătoare este obligat să asigure integritatea armei


 -să poarte echipament sau veste de culoare galben-verzuie sau portocalie-intens;


-se interzice tragerea cu arma încărcată în localităţi sau în apropierea acestora;


 -se interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice;


-în timpul deplasării cu orice mijloc de transport, arma de vînătoare trebuie descărcată, demontată şi pusă în husă;


-în timpul încărcării sau descărcării armei de vînătoare, ţevile ei trebuie să fie îndreptate în sus ori spre pămînt, iar după încărcare, arma trebuie pusă la siguranţă, dacă este prevăzută cu aceasta;


-se interzice folosirea cartuşelor cu termen de valabilitate expirat sau degradate, acestea trebuie transmise inspectorului autorizat pentru nimicire;


 -se interzice categoric a împuşca asupra unei ţinte neclare (într-o pădure deasă, pe timp de ceaţă, în amurg, contra soarelui, etc.);


 -nu se admite de împuşcat în direcţia unui zgomot, asemenea împuşcături pot cauza cele mai grave accidente.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load