Polițiștii de patrulare desfășoară operațiunea „Pietonul”

Polițiștii de patrulare desfășoară operațiunea „Pietonul”

Polițiștii de patrulare au început operațiunea „Pietonul”, pe segmentele de drum unde au loc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor, scrie Noi.md.


Pe perioada desfășurării acesteia se pune un accent aparte pe informarea pietonilor despre cum să traverseze corect și în siguranță strada.


Părinții sînt atenționați despre cît de importanți sînt ei, ca și exemplu, pentru copii în deprinderile corecte de comportament în stradă; vîrstnicii sînt informați că drumul nu se traversează și scurtează la dorință, amplasarea trecerilor pietonale fiind bine analizată; tinerilor și copiilor li se vorbește despre faptul că la trecerile pietonale dirijate de semafor așteptăm culoarea care ne permite trecerea, nu traversăm în fugă și nu stăm cu ochii în telefon.


În primele 7 luni ale acestui an, în țară s-au produs 479 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 51 de persoane au decedat și 447 au fost traumatizate. Din numărul total de accidente, în 220 de cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 259 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.


Cel mai sigur este să respecți cîteva reguli simple:
- nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă; 
- nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frînare.
- pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;
- pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;
- după coborîrea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load