Polițiștii de frontieră au depistat mai multe încălcări la vamă

Polițiștii de frontieră au depistat mai multe încălcări la vamă

O visă, o revizie tehnică și un permis de conducere, actele ridicate la frontieră în ultimele 24 de ore, pe motiv că prezentau semne vădite de falsificare.


În cauză, vor fi documentați penal trei bărbați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere Leușeni și Tudora.


În jurul orei 06:00, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Leușeni, la linia de control s-a prezentat un microbuz de rută Germania-Republica Moldova. În timpul verificării documentelor, prezentate de către pasageri, polițiștii de frontieră au observat că într-un pașaport românesc este aplicată o viză israeliană, care nu corespundea după formă și fond uneia autentice. Ca urmare a cercetării amănunțite cu tehnica specială s-au confirmat dubiile angajaților Poliției de Frontieră, viza era contrafăcută. Documentul aparținea unui bărbat de 40 de ani, cu dublă cetățenie a Republicii Moldova și a României. Din spusele acestuia, viza a fost perfectată în Israel, contra sumei de 1500 de dolari, însă a primit asigurări de veridicitatea documentului de la persoana care l-a ajutat să o obțină. Cetățeanului i-a fost autorizată intrarea în țară în baza pașaportului moldovenesc.


Ieri dimineața, în punctul de trecere Tudora un cetățean al Ucrainei, cu domiciliul în regiunea transnistreană, a încercat să iasă din țară cu mijlocul de transport a cărei revizie tehnică era falsificată. Cetățeanul de 19 ani a declarat polițiștilor de frontieră că își procurase mașina prin intermediul unui conațional, care i-a și înmînat tot pachetul de documente. Tînărul recunoaște că nu a verificat documentele în cauză, avînd încredere în fostul proprietar al mașinii.


Tot în punctul de trecere Tudora, astăzi, ora 05:40, polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un cetățean moldovean care conducea mijlocul de transport în baza unui permis falsificat. Conform datelor din pașaport este vorba despre un bărbat de 34 de ani, locuitor al sat. Tabani, r-nul Briceni. Din primele cercetări ale permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale pe diferite categorii, s-a constatat că este contrafăcut. Deși inițial, tînărul a încercat să evite cooperarea cu polițiștii de frontieră, într-un final a venit cu unele detalii privind obținerea acestui permis. Din declarații s-a aflat că acum cîțiva ani a fost lipsit de dreptul de a conduce, în acest sens a apelat la ajutorul unei persoane care i-a perfectat permisul identic cu cel ridicat de Poliție. Conaționalul și-a continuat călătoria, doar că în calitate de pasager.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load