Polițiștii au venit cu o serie de recomandări pentru părinți și copii

Polițiștii au venit cu o serie de recomandări pentru părinți și copii

Pentru a preveni diverse incidente pe timp de iarnă, Poliția Națională vă sugerează să fiți prudenți și să nu permiteți copiilor să se plimbe pe suprafața lacurilor și rîurilor înghețate, notează NOI.md.


Nu le permiteți traversarea bazinelor acvatice, oricît ar părea de rezistent stratul de gheață, și nu îi lăsați nesupravegheați.


Vă mai recomandăm să vă deplasați doar pe trotuare, deoarece pe șosele sau pe autostrăzi, copiii se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor, iar acolo unde nu există amenajate trotuare, deplasați-vă doar pe partea stîngă a drumurilor și pe cît e posibil, mai aproape de acostament.


Evitați deplasarea sub acoperișul blocurilor, dar și al caselor de locuit. Straturi de gheață se pot desprinde în orice moment și pot afecta grav pietonii. Totodată, aveți mare grijă la țurțurii de gheață suspendați. Încălzirea vremii poate determina desprinderea acestora de pe blocurile de locuit sau instalațiile de ventilare montate pe fațadele clădirilor.


Odată cu lăsarea întunericului, preferabil este să îmbrăcați haine deschise la culoare, care să vă facă mai vizibili în lumina farurilor. 


Dacă sînteți subiectul unor situații nefaste, apelați cu încredere 901 sau 902.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load