COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Politicile în domeniul aviației civile vor fi armonizate cu cele europene

Politicile în domeniul aviației civile vor fi armonizate cu cele europene

În R.Moldova cu suportul Conferinței Europene a Aviației Civile (ECAC) vor fi armonizate politicile în domeniul aviației civile cu cele din Uniunea Europeană.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o discuție la acest subiect cu președintele ECAC, Ingrid Cherfils, și Secretarul executiv al ECAC, Patricia Reverdy.

Președintele ECAC, Ingrid Cherfils, a reconfirmat disponibilitatea și dorința de a oferi asistența tehnică țării noastre în domeniul aviației civile.


La rîndul său, ministrul Sergiu Railean a declarat că pînă în prezent, Republica Moldova a fost parte activă a diferitor grupuri de lucru din cadrul ECAC. Acest fapt a fost confirmat și de președintele ECAC, care a apreciat participarea activă a reprezentanților Republicii Moldova în activitatea organizației.

„Pentru a asigura un nivel înalt al siguranței și securității zborurilor, Ministerul Economiei și Infrastructurii intenționează să intensifice acțiunile de îmbunătățire a politicilor în domeniul aviației civile. De aceea, vom continua transpunerea legislației UE din acest domeniu în cadrul normativ național”, a spus Sergiu Railean.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că, cooperarea cu alte state, în cadrul ECAC, reprezintă pentru Republica Moldova și o oportunitate de a împărtăși experiența în domeniul eliminării barierelor de acces la piețele de servicii de transport aerian.

Proiectul „One Stop Security” implementat de ECAC, de care a beneficiat și Republica Moldova, reprezintă elementul de referință în ceea ce ține de stabilirea obiectivelor care urmează a fi atinse în domeniul securității aeronautice în țara noastră.

ECAC este o organizație interguvernamentală înființată în 1955, sub egida Consiliului Europei şi a Organizației Aviației Civile Internaționale. În prezent, aceasta întrunește 44 de state membre, Moldova fiind membră din 1996.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load