COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția s-a autosesizat în urma altercațiilor de la Ambasada Armeniei

Poliția s-a autosesizat în urma altercațiilor de la Ambasada Armeniei

Persoanele implicate în altercațiile izbucnite astăzi la sediul Ambasadei Armeniei vor fi documentate și trase la răspundere.

Poliția s-a autosesizat după ce, în cadrul unei acțiuni de proteste, între reprezentanții diasporei armenilor și reprezentanții diasporei azere din Republica Moldova s-a iscat un conflict.

Poliția comunică, că conform declarației prealabile a Congresului Azerilor din RM, a fost preconizată desfășurarea între orele 10:00 -12:00 în mun. Chișinău, a unei întruniri pașnice în mai multe locații, scopul fiind reaminitrea publicului despre agresiunea Armeniei față de cetățenii azeri din Carabahul de Munte, precum și despre masacrul de la Hodjalî.


În timp ce protestatarii se aflau în apropierea sediului Ambasadei Armeniei la Chișinău, amplasată pe strada Gheorghe Cașu din capitală, între grupurile de armeni și azeri s-a iscat un conflict.

"Poliția a convocat reprezentanții ambelor părți implicate în incidentul menționat, pentru aplanarea situației create și evitarea incidentelor, precum și restabilirea relațiilor amicale între etnii, dar și neadmiterea acțiunilor ilegale bazate pe ură rasială. În acest context Poliția cheamă la manifest pașnic și respectarea Legislației în vigoare a Republicii Moldova", se arată în comunicatul Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load