Poliția face anunțul despre alegeri: Observatori beți și mai multe buletine fotografiate

Poliția face anunțul despre alegeri: Observatori beți și mai multe buletine fotografiate

Poliția a supravegheat astăzi securitatea și ordinea publică de la secțiile de votare și din apropiere de ele. Potrivit șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian pe parcursul zile au fost mai multe încălcări.


"Noi din nou vă mulțumim că ați dat curs invtitației. IGP face o totalizare a ordinii publice. Cei 4299 de angajați își execrită și asigură ordinrea publică. Până la această oră a fost asigurat procesul de deplasare a urnelor mobile.


Țin să aduc atenție cazul care a avut loc la așa numitul post vamal. Urnele mobile care erau planificate la Varnița către pentienciarele la Bender a fost stopat la 11:30. Autoritațile au intervenit. A fost informat OSCE și a fost convocat comandamanetul pentru pacificatori. Drept rezultat începind cu ora 13:00 a mai fost o încercare cu părere de rău cum au intrat pe teritoriiu acestui post, automobilul a fost stopat. Pe acest caz este pornită o cauza penală. Este informat OSCE.


Totodată de către politie au fost releviate 139 de sesizari pentru presitnse abateri. 5 din sesizari prezuma coruperea alegatirlor. Se desfășoara măsuri. Trei cazuri de transportarea alegatorilor pentru remunareare financiară.  


Se înfapturiesc măsuri pentru probare. INP a sesizat 4 cazuri. Poliția a reactionat la consumul băuturilor alcoolice în apropierea secțiilor de votare. S-au înregistrat 8 cazuri parăsirea secții de votare cu buletinele de vot. Nu este admis acest lucru. Politia a prevenit. În privinta persoanelor a fost luate măsuri contravenționale. În 2 cazuri s-au stabilit că observatorii erau în stare de ebrietate în secțile de votare. S-au înrigetistat 3 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot. Proceduri contravetionaționale. Am avut și 9 cazuri când observatorii au încercat să facă agitație în secțiole de votare", a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load