COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția, despre protestul veteranilor din centrul capitalei

Poliția, despre protestul veteranilor din centrul capitalei

Pe parcursul evenimentului public organizat, astăzi, de către mișcarea „Forța Veteranilor” au fost expuse acuzații de către participanți precum că Poliția a împiedicat deplasarea din localitățile țării către municipiul Chișinău a participanților la protest, oprind mijloacele de transport.

„Precizăm că, până la moment, la Poliție nu au parvenit adresări în acest sens. Totodată, vă îndemnăm să sesizați oamenii legii în cazul deținerii de probe privind acțiuni de zădărnicire a deplasării veteranilor pentru participare la evenimentul public sus indicat.

Declarăm cu toată responsabilitatea că astfel de acțiuni nu au fost admise de către Poliție, astfel sub nici o formă nu a fost afectat dreptul la libera circulație și la libertatea de exprimare a participanților la protestul organizat în fața Parlamentului.


Totodată, constatăm cu regret expunerea, în cadrul discursurilor, a chemărilor de destabilizare a ordinii publice, de incitare la ură națională, de blocare a traseelor naționale, precum și de jignire premeditată a onoarei și demnității organelor de ocrotire a normelor de drept.

Comportamentul manifestat poartă un caracter provocator și este pasibil de răspundere conform legislației în vigoare, context în care Poliția atenționează asupra necesității revizuirii atitudinilor agresive și asigurării manifestării unui comportament în limita bunului simț și în strictă conformitate cu prevederile legale”, se arată în comunicatul de presă emis de Poliția R. Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load