Poliția de Frontieră neagă că a interzis intrarea în țară a unui grup de cetățeni

Poliția de Frontieră neagă că a interzis intrarea în țară a unui grup de cetățeni

Poliția de Frontieră dezminte informațiile apărute în presă că ar fi interzis unor cetățeni ai Republicii Moldova și României să treacă frontiera, pe motiv că ar exista un consemn în privința acestora.

Potrivit instituției, cazul din data de 16 februarie, cînd a fost oprită intrarea unui microbuz pe teritoriul Republici Moldova, a vizat doar mijlocul de transport, nu și persoanele care se aflau în autovehicol. Acestora nu li s-a interzis intrarea în țară, avînd posibilitatea să traverseze frontiera oricînd doresc, utilizînd alte mijloace de transport.

În comunicat se mai spune că punctul de trecere a frontierei Leușeni este cu statut „rutier” și prin lege se interzice traversarea acestuia pe jos, „ca pieton”. Din acest motiv s-a recomandat persoanelor traversarea frontierei cu alt autovehicul. Poliția de Frontieră spune a respectat în acest caz toate prevederile legale și a acționat în deplină concordanță cu regulamentul privind trecerea frontierei de stat. Cît privește proprietarul autoturismului cu interdicție, acesta a fost îndrumat să ceară informații suplimentare de la autoritățile competente privind motivele pentru care interdicția a fost impusă.

Reprezentanții Partidului „Democrația Acasă” au făcut, astăzi, apel către instituțiile mass media și organizațiile naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului să se autosesizeze privind cazul candidatei Alina Panico, stabilită în România, căreia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republici Moldova. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load