COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția a publicat imagini video de la reținerea bărbatului care se plimba într-un parc

Poliția a publicat imagini video de la reținerea bărbatului care se plimba într-un parc

După ce o femie a postat pe o rețea de socializare imagini în care soțul acesteia este reținut de oamenii legii cu forța și urcat în mașina Poliției, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu o reacție în acest sens.

Potrivit MAI, secvența video postată de soția bărbatului sînt niște „imagini rupte din context”, transmite Știri.md.

„Ieri sursele mass-media au mediatizat cazul unei femei care citea în parc și a fost amendată, iar în toate comentariile colegii noștri au fost criticați, pentru că au aplicat amenda pentru o încălcare “mică”.


Astfel, vă comunicăm despre faptul că, Doamna a fost informată despre restricții, a fost rugată să plece acasă și să respecte măsurile.

Dar, pentru că nu s-a conformat, a ignorat atenționările polițiștilor și a refuzat să se supună cerințelor a fost sancționată conform legii. Abia după asta, a recunoscut încălcarea și respectiv, colegele noastre, două polițiste au documentat acest caz și au aplicat amendă minimă.

Exact aceeași situație avem astăzi, după publicarea unor imagini video pe rețelele de socializare, în care este reflectat un caz în care Poliția a intervenit și în momentul în care o familie se plimba în parc.

Vă informăm că acest incident a avut loc la data de 02 aprile 2020.

Astfel, angajații din cadrul IP Botanica s-au apropiat de membrii unei familie și i-au atenționat că este strict interzis plimbatul prin parc și le-a cerut să plece acasă pentru a evita unele riscuri. Cuplul a refuzat să respecte indicațiile ofițerilor, nu au dorit să se legitimeze, ignorînd absolut toate preîntîmpinările.

Ulterior au fost rugați să meargă la sector cu echipajul Poliției, dar ultimii au refuzat categoric și au generat un conflict. Astfel, conform regulamentelor, bărbatul a fost reținut forțat.

Ambilor le-a fost întocmit procese verbale, care în următoarele zile au fost contestate, dar instanța a menținut decizia angajaților Poliției, fapt care confirmă încălcarea legislației de persoanele vizate.

Colaborați cu Poliția, optați pentru o comunicare liniștită și decentă și nu vă supuneți riscului, atît pe sine, cît și familia”, explică MAI.

Reamintim că ieri, o femeie s-a plîns pe o rețea de socializare că familia sa a fost amendată cu 45.000 de lei după ce a fost la cumpărături la un market din Capitală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load