COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția a împiedicat comercianții din Bălți să intre în piețele din oraș

Poliția a împiedicat comercianții din Bălți să intre în piețele din oraș

Comercianții din Bălți au ieșit în această dimineață la muncă, după ce primarul orașului, Renato Usatîi, le-a promis că piețele vor fi redeschise, în pofida interdicției Chișinăului.

Însă, nu a fost să fie. Porțile pieței din Gara de Nord din Bălți erau închise, iar Poliția patrula în zonă. Între timp, câțiva comercianți au intrat pe teritoriul pieței, iar Poliția a început să aplice amenzi, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Amintim că, acum câteva zile, peste 300 de comercianți din Bălți au ieșit la protest, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, de a interzice redeschiderea piețelor din oraș, până pe 31 mai, din cauza pandemiei de COVID-19.


Astfel, în ciuda restricțiilor, Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți, a decis că vânzătorii pot reveni la locurile de muncă, de marți, 19 mai.

Ca răspuns pentru autoritățile din Bălți, Ministerul Afacerilor Interne, menționează că „unii politicieni care dețin și funcții publice, ignoră prevederile legale și îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile stabilite de Comisie, neavând la bază un temei legal, sau o decizie oficială și că acestea sunt doar apeluri populiste care duc în eroare societatea”.

Astfel, MAI comunică despre faptul că „declarațiile făcute de primarul de Bălți în sursele mass-media, care spune despre decizia de redeschidere a piețelor din or. Bălți, nu au la bază niciun suport juridic care să permită reluarea activității piețelor, iar acesta nu face altceva decât să pună viața oamenilor în pericol. Încălcările restricțiilor stabilite sunt documentate, iar cei care admit astfel de acțiuni sunt pasibili de pedeapsă”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load