Poliția a achiziționat 10 automobile pentru transportarea deținuților

Poliția a achiziționat 10 automobile pentru transportarea deținuților

Inspectoratul General al Poliției a achiziționat 10 autovehicule pentru transportarea persoanelor deținute, informează Noi.md.


Automobilele au fost procurate în contextul implementării Strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, precum și al implementării activităților prevăzute în planul de acțiuni privind reducerea cazurilor de maltratare, abuz și discriminare a persoanelor aflate în custodia poliției pentru anii 2017-2020. Mijloacele de transport au fost repartizate inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni, inclusiv Direcției de poliție a mun. Chișinău.


Astfel, deținuții vor fi transportați în condiții mai bune, în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzurilor. Totodată, a fost procurat echipament suplimentar pentru polițiștii care însoțesc deținuții, valoarea totală a achiziției fiind de aproape 9 milioane de lei.


Potrivit autorităților, obiectivul principal al strategiei de dezvoltare a poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și comunitare. Uniunea Europeană va oferi pînă la 51 de milioane de euro pentru a susține implementarea elementelor-cheie ale strategiei de dezvoltare a poliției.


Înainte ca această sumă să fie disponibilă, Guvernul trebuie să îndeplinească condițiile și să obțină rezultate măsurabile în sectorul polițienesc. Sumele ce urmează a fi alocate vor reflecta nivelul de îndeplinire al condițiilor.


Mijloacele de transport oferite inspectoratelor teritoriale de poliție, astăzi, sprijină obiectivul convenit de a asigura aplicarea corectă și eficientă a legii prin implementarea unei abordări bazate pe drepturi în cadrul poliției. Una dintre condițiile convenite pentru anul 2017 a fost ca MAI să sporească participarea femeilor în cadrul poliției.


Pe parcursul anului curent, Inspectoratul General al Poliției preconizează să cumpere încă 15 vehicule pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliției.


 


 


 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load