COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poate fi transmis virusul prin obiectele sacre – icoane şi împărtăşanie?

Poate fi transmis virusul prin obiectele sacre – icoane şi împărtăşanie?

Pentru perioada de urgență în bisericile din Moldova au fost excluse ca enorașii să sărute icoanele, e suficient să li se închine, preoții au exclus contactul chiar şi în timpul împărtăşaniei, care se făce în mănuşi care erau dezinfectate mereu, şi fără contactul nemijlocit cu gura.

Despre aceasta a relatat într-un interviu acordat portalului NOI.md parohul bisericii Sf.Gheorghe din Chişinău, părintele Vitalie Şincari răspunzând la întrebarea apărută între enorași dacă virusul poate fi transmis prin obiectele sacre – icoane şi împărtăşanie.

"”Noi avem o religie de contact, la general vorbind. Însă pentru perioada stării de urgenţă am exclus chiar şi asta. Acum enoriaşii nu sărută icoanele, e suficient să li se închine. Şi înainte de apariţia coronavirusului, şi acum în special, noi permanent prelucram aceste obiecte sfinte cu dezinfectanţi. Slujbele nu demult permise încă, se făceau în aer liber, între oameni era păstrat un spaţiu mare. Noi am exclus contactul chiar şi în timpul împărtăşaniei, o făceam în mănuşi care erau dezinfectate mereu, şi fără contactul nemijlocit cu gura. Noi am exclus tot ce se putea exclude. Dar asta nu înseamnă că ne-am asigurat sută la sută, la fel - venind la magazin ori folosind transportul public”, a subliniat parohul bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load