COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poalelngi și-a luat licența de avocat

Poalelngi și-a luat licența de avocat

Mihail Poalelungi, care a demisionat din funcția de președinte al Curții Constituționale în iunie 2019 după schimbarea puterii de la Chișinău, a devenut avocat.

Despre aceasta a anunțat Uniunea Avocaților, care într-un mesaj pe site-ul oficial a plasat o listă cu noii avocați. În decembrie 2019, fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură.

Norma legală stabilește că persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin zece ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror sînt scutite de efectuarea stagiului profesional şi de examenul de calificare dacă, în termen de șase luni după demisia din funcţie, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat. De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.


Menționăm că, Mihail Poalelungi a fost numit judecător la Curtea Constituțională la începutul anului 2018, după ce a deținut pentru două mandate consecutive funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Mihai Poalelungi a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Strasburg, Franţa și arbitru la Curtea Internaţională de Conciliere şi Arbitraj de pe lîngă OSCE. Mihai Poalelungi este doctor habilitat în drept și este autor a mai multor lucrări științifice.

Amintim că la data de 20 iunie, Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale, cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să se pronunțe referitor la hotărîrile CC din 7-9 iunie

De precizat că la 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărîri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărîrile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load