COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PNUD va analiza cum gestionează moldovenii pandemia COVID-19

PNUD va analiza cum gestionează moldovenii pandemia COVID-19

PNUD Moldova va elabora o cercetare etnografică care va surprinde experiențele individuale, în vreme de pandemie, pentru a sprijini procesul de evaluare a impactului socio-economic al COVID-19 asupra celor mai vulnerabile persoane.

Cercetarea etnografică are ca scop încurajarea persoanelor de a se împărtăși cu experiențele de gestionare a pandemiei și să răspundă la întrebări specifice, transmite știri.md.

Pentru a colecta datele privind cercetarea, reprezentanții PNUD vor chestiona cetățenii online în perioada iunie-iulie 2020.


De menționat că în colectarea răspunsurilor sînt implicate mai multe ONG-uri care lucrează cu grupurile vulnerabile.

Ulterior, echipa MiLab va grupa istoriile cu aceleași particularități pentru a determina care sînt tendințele comune.

„Colectarea acestor experiențe reprezintă un efort complementar, adăugînd dimensiunea umană la analiza datelor statistice și ale altor tipuri de date, inclusiv megadatele privind mobilitatea, consumul de energie electrică etc. Considerăm că analiza combinată a mai multor seturi de date de calitate înaltă ne va ajuta să descifrăm complexitatea crizei și să venim cu răspunsuri mai bine închegate, pentru a construi ceva mai bun”, a afirmat Dima-Al Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load