COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ploile i-au distrus grădina (FOTO)

Ploile i-au distrus grădina (FOTO)

O locuitoare a orașului Cimișlia se plînge că ploaia din ultimele zile i-a distrus grădina și poarta. Casa în care locuiește este ultima pe stradă, în vale. Ploile abundente au spălat drumul, viitura ducînd tot ce a adunat la poarta sa.

Femeia spune că Primăria orașului nu face nimic pentru a o ajuta. Pe de altă parte, primarul localității susține că nu e singura stradă din oraș cu probleme și că la această etapă nu există resurse financiare necesare pentru a rezolva problema, transmite IPN.

Într-un mesaj transmis presei, Lidia Stratulat, locuitoarea orașului Cimișlia, menționează că problema cu drumul e de foarte mulți ani. De fiecare dată cînd plouă, pietrele și murdăria vine din deal spre casă. „Încercăm să batem pragul Primăriei, să fie rezolvată odată problema. Să fie reparat drumul acesta, care a fost de mai multe ori în proiect. Dar așa și nu s-a făcut”. Femeia menționează că a fost săpat și un canal de scurgere lîngă casă, care s-a blocat, umplîndu-se cu pietre. „Ploaia numai în casă nu a intrat. Ne-a inundat din toate părțile”. Ea spune că la toate apelurile, Primăria nu a reacționat, motivînd că nu sînt bani.

Solicitat de IPN, primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, a declarat că este la curent cu situația. Au planificat să curețe drumul, singura soluție pe termen scurt pe care o poate întreprinde. Alesul local precizează că acesta nu este singurul drum problematic. Autoritatea locală va înainta la Guvern o solicitare de surse financiare pentru a ajuta Primăria, sînt 250-300 de metri de drum care necesită reparație.

Sergiu Andronachi menționează că în privința străzii Petru Rareș, unde locuiește petiționara, există o decizie de reparație, dar locuitorii au cerut să se facă mai întîi canalizarea și drumul, apoi apeductul. Bani în buget nu sînt, dar speră că vor fi identificați parteneri, inclusiv din Romînia, pentru a porni lucrurile din loc.

Meteorologii prognozează ploi pînă la finele săptămînii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load