Plin de emoţii, artistul plastic Ion Zderciuc şi-a lansat propria expoziţie (VIDEO)

Plin de emoţii, artistul plastic Ion Zderciuc şi-a lansat propria expoziţie (VIDEO)

Eveniment cu o semnificaţie profundă pentru Ion Zderciuc. Marţi, 6 februarie, talentatul şi modestul artist plastic a reuşit să-şi lanseze propria expoziţie, care întruneşte peste 50 de lucrări realizate de autor în perioada anilor 1974-2017, relatează Noi.md.


Rude, prieteni, colegi, dar şi simpli vizitatori au venit la Muzeul Naţional de Arte al Moldovei pentru a-i admira munca şi dăruirea cu care a creat fiecare lucrare.


Modest din fire, Ion Zderciuc s-a bucurat să vadă sala plină de oameni însetaţi de cultură şi spune că în fiecare lucrare expusă a depus multă muncă şi dăruire de sine.


„Mă bucur că multă lume a venit și sînt apreciat. Vreau să mă mai prezint și eu în fața spectatorului, în fața iubitorului de frumos. Am mai făcut niște portrete noi, în rest sînt portrete realizate pe parcursul ultimilor 30 de ani. În această expoziție îmi prezint 57 de lucrări. La crearea fiecărei lucrări am depus muncă și suflet și toate mi-s dragi”, a spus artistul plastic.


De cealaltă parte, directorul general al Muzeului Național de Arte, Tudor Zbîrnea, spune că este onorat să găzduiască o astfel de expoziţie, confirmînd faptul că Ion Zderciuc este unul dintre cei mai admiraţi sculptori din ţara noastră.


„La ora actuală, Ion Zderciuc este cel mai bun sculptor portretist din Moldova. Expoziţia cuprinde lucrări trăite profund și Zderciuc este dovada unui mare artist. Un artist care-și trăiește profund sentimentul artistic și cercetează mereu, cum este Zderciuc, nu are cum să nu apropie și să nu intereseze iubitorul de artă. Este un om săritor la nevoie și această expoziție, pe care a pregătit-o într-o singură zi, ne vorbește despre capacitatea de muncă a acestui excepțional sculptor”, a menţionat Tudor Zbîrnea.


Prietenii, rudele şi colegii de breaslă au strîns doar cuvinte de laudă despre munca depusă de artist şi spun că sînt mîndri să-l cunoască pe marele Ion Zderciuc.


„Este o expoziție extraordinară, iar Zderciuc stă în fruntea breslei. El abordează teme care îi vizează pe toți moldovenii”, ne-a mărturisit artistul plastic Alexei Colîbneac.


Expoziţia găzduită de Muzeul Naţional de Arte al Moldovei va fi deschisă pentru public pînă la 25 februarie.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load