TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pleșca despre profesionismul anchetatorilor în dosarul Luncașu

Pleșca despre profesionismul anchetatorilor în dosarul Luncașu

Fostul ministru al Apărării consideră că comentariile unor reprezentanți ai organelor de drept încalcă etica profesională și legislația procedurală, relatează eNews.

Valeriu Pleșca și-a împărtășit indignarea referitor la comportamentul unui șir de oameni ai legii în dosarul privind sinuciderea/uciderea lui Iurie Luncașu.


„Zilele de odihnă s-au făcut remarcate prin numeroasele comentarii referitor la uciderea/sinuciderea lui Iurie Luncașu. Jurnaliștii își fac treaba și comentează mult. Provoacă mirare și nedumerire comentariile unor angajați ai organelor de drept. Graba și comentariile aleatorii în acest caz sunt premature și încalcă legislația procedurală și eticheta profesională. În acest caz ar trebui să fie examinate cîteva versiuni ale celor întîmplate. Experții trebuie să stabilească și să examineze minuțios „urmele” de la locul incidentului. În cazul sinuciderii orificiul de intrare a glontelui are o anumită traiectorie, iar gazele de pulbere, ținînd cont de apropierea armei de corp, lasă arsuri de o anumite intensitate, deosebindu-se astfel de urmele specifice tragerii efectuate de un alt subiect sau de la altă distanță. În astfel de cazuri sunt importante toate lucrurile: poziția corpului, afectarea integrității îmbrăcămintei, existența unor urme biologice (sînge, salivă, păr etc.) care ar putea aparține altor persoane.

Citind comentariile unui „Pinkerton” înțelegi că el viața sa nu l-a citit măcar pe A.K. Doyle, nemaivorbind de criminalistica la universitate”, a scris ex-ministrul Apărării în mesajul său de pe Facebook.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load