COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon spune că nu mai există nici un temei pentru a-l mai ține după gratii

Platon spune că nu mai există nici un temei pentru a-l mai ține după gratii

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, despre faptul că dosarul intentat pe numele lui a fost falsificat în totalitate, demonstrază că procurorii au examinat, în sfîrșit, cauza penală.

Astfel, „pur și simplu, s-au ciocnit de adevăr”. Potrivit lui, acum, cînd PG îl consideră nevinovat, instanța de judecată nu are temei să îl considere vinovat în dosar.

„Ei pur și simplu au examinat acest dosar normal. S-au ciocnit de adevăr, de fapte evidente care nu pot fi ignorate. Asta e tot. Cînd eu declaram acest lucru pe parcursul a aproape patru ani, în primii trei ani acest lucru nu îi trebuia nimănui, la acestea se închideau ochii, iar în ultimele șase luni înainte de a fi numit noul procuror, oamenii pur și simplu au ignorat toate acestea”, a declarat Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.


Veaceslav Platon spune că procedura de revizuire a dosarului a fost deja inițiată în interiorul instituției. „Revizuirea s-a început după declarația mea, ei verifică faptele expuse de către mine și încep revizuirea. Iată această revizuire a început încă în luna aprilie”, a precizat omul de afaceri.

Potrivit lui, Procuratura Generală are dreptul să solicite încetarea îndeplinirii sentinței.

Omul de afaceri spune că din moment ce Procuratura susține că el este nevinovat, instanța de judecată nu are temei să-l condamne.

Acum o săptămînă, Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unei conferințe de presă că dosarul intentat față de Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Amintim că Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Veaceslav Platon se află în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Pe 22 ianuarie, magistrații Judecătoriei Ciocana i-au redus aproape doi ani din pedeapsă, pentru condiții proaste de detenție. Decizia a fost atacată de avocații lui Platon, care cer reducerea termenului cu 695 de zile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load