COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon cere arestarea activelor lui Plahotniuc din țară

Platon cere arestarea activelor lui Plahotniuc din țară

Veaceslav Platon, care a fost eliberat luni de la penitenciarul nr. 13, unde a fost deținut timp de patru ani, își dorește arestarea activelor fostului lider al Partidului Democrat, pe care îl consideră dușmanul numărul 1.

Controversatul om de afaceri susține că Vladimir Plahotniuc își controlează în continuare afacerile din Republica Moldova, iar din banii obținuți își permite să cumpere deputați și să-și întrețină canalele de televiziune. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica cu Natalia Morari”, la canalul de televiziune TV8.

Potrivit omului de afaceri, Vlad Plahotniuc continuă să cîștige bani pe teritoriul țării. Acesta ar controla afaceri și proprietăți și există dovezi că banii ajung direct la el, transmite unimedia.info.


Platon a relatat că există persoane loiale, care au grijă de banii lui Plahotniuc în țară. Aceste fluxuri de bani prin care se cumpără deputați, decizii politice, coruperea judecătorilor, etc.

„Andrei Timotin, un apropiat al lui Plahotniuc care locuiește în Ucraina, ar asigura rezervele de cash ale fostului lider PD din Republica Moldova. Pe lîngă el, de acest lucru se mai ocupă avocații acestuia, intermediarii, deputați, același Vladimir Cebotari... Este vorba de milioane”, povestește Platon.

Fostul deputat AMN spune că pentru el este foarte important să întrerupă aceste fluxuri de bani din interiorul țării. „El nu își cheltuie bani de pe conturile de peste hotare. La acest moment, Plahotniuc are un număr imens de afaceri pe teritoriul țării. Lui îi sînt de ajuns veniturile de la Loteria Moldovei, pe care o împarte cu bulgarii, de unde primește 50% din venit. Doar cash-ul de la Loteria Moldovei i-au permis să cumpere deputați în ultimele săptămîni și să-și finanțeze canalele de televiziune”, a menționat Platon, care a precizat că poate demonstra aceste lucruri.

Veaceslav Platon a declarat că va cere să fie arestate toate activele lui Plahotniuc, pe care acesta le controlează direct sau indirect, „ca ulterior, banii să fie întorși statului, pe o parte, iar de cealaltă parte, să fie stopat fluxul de bani pentru a stopa acțiunile de corupție, activitățile subversive și viitoarele fărădelegi ale acestuia”.

Alexandru Gîsca, responsabilul pentru relații publice al companiei NGM, partenerul privat al Loteriei Moldovei”, a declarat pentru UNIMEDIA că NGM Company nu comentează acuzațiile aduse de Veaceslav Platon.

Amintim că luni, 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load