COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon ar putea fi eliberat. Stoianoglo a depus un demers

Platon ar putea fi eliberat. Stoianoglo a depus un demers

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar putea ieși curînd din pușcărie. Asta după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus un demers privind suspendarea executării sentinței.

La judecatoria Chisinau, sediul Ciocana a fost înregistrat demersul Procurorului General (conform art. 460 alin. (8) CPP). Respectivul articol presupune că „în tot timpul efectuării cercetării circumstanţelor noi descoperite, Procurorul General este în drept de a înainta demers de suspendare a executării hotărîrii în limitele cererii de revizuire”.

Altfel spus Platon poate fi eliberat din închisoare pentru că este revizuit dosarul său. Judecătorul care ar urma să examineze acest demers este Victor Rățoi, cel care a dispus arestarea ex-premierului Vlad Filat dar și eliberarea acestuia.


Contactat de deschide.md, judecătorul a declarat că nu confirmă și nici nu infirmă faptul că procurorul general a depus acest demers și ne-a rugat să sunăm la Cancelaria judecătoriei. Am ascultat de recomandările lui Rățoi însă la Cancelarie nu răspunde nimeni, cel mai probabil din cauza că judecătoria Ciocana se află în regim de carantină din cauza că un angajat a fost depistat cu Covid-19.

Sursa a încercat să obțină o confirmare și de la Procuratura Generală, însă ofițerul de presă al instituției încă nu ne-a oferit un răspuns care să confirme sau să infirme acest lucru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load