Platforma DA condamnă rezultatele anchetei de la IMC

Platforma DA condamnă rezultatele anchetei de la IMC

Demisia și sancționarea cîtorva persoane nu înseamnă nimic altceva decît o spălare pe mîini, o continuă tentativă de mușamalizare, de distragere a atenției de la marii vinovați ai crimelor care se produc zilnic în sistemul medical și în alte sisteme vitale. 

Astfel comentează Platforma Demnitate şi Adevăr intervenţia autorităţilor în cazul tinerei care a avortat în veceul Institutului Mamei și Copilului.

„Într-un stat democratic, în mod normal se impunea demisia imediată a ministrului sănătății, a șefului instituției medicale, coroborată cu inițierea unei cauze penale care să pedepsească conform legii gravele încălcări”, se arată în comunicatul Platformei DA.

Totodată, membrii Platformei cer o investigare mai amplă a cazului şi tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi.

„Cerem investigarea minuțioasă sub aspect penal a circumstanţelor în care s-au produs ilegalitățile, cu identificarea persoanelor responsabile și tragerea acestora la răspundere penală după toate rigorile legii”, se mai arată în comunicat.

Amintim că o tînără de 19 ani a făcut publică istoria sa cutremurătoare pe un grup închis de pe Facebook, unde a povestit cu lux de amănunte cum a născut singură în baia Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Ulterior, poliția a dechis o cauză penală pentru neglijență în serviciu, iar mai multe persoane au fost demise.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load