COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platforma care va analiza achizițiile publice în sănătate, lansată

Platforma care va analiza achizițiile publice în sănătate, lansată

Tender.health – o platformă deschisă, care permite analiza datelor privind achizițiile publice în domeniul sănătății pentru combaterea COVID-19 în Republica Moldova, a fost lansată astăzi, 8 mai, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că platforma a fost lansată la inițiativa reprezentanților societății civile. Aceasta permite vizualizarea și interpretarea informațiilor despre achizițiile centralizate, achizițiile instituțiilor medicale separate, furnizori, categorii de produse, prețuri unitare și altele.

Datele de pe platformă vor fi actualizate săptămînal.


Reprezentantul Asociației Obștești „Inițiativa Pozitivă”, Constantin Cearanovschi, a menționat că platforma va fi utilă pentru achizitori, deoarece îi va ajuta să identifice rapid furnizorii cu cele mai bune prețuri, dar și pentru societatea civilă, pentru a vedea cum și cît de eficient achizitorii utilizează banii publici.

Datele despre contracte și facturi sînt prezentate în format de tabele și grafice clare, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare.

În aceeași conferință, ministra a precizat că izoletele donate de partea romînă nu vor fi utilizate pentru pacienții cu COVID-19, ci în alte situații, cînd va fi nevoie. „Apreciem gestul din partea României, inclusiv aceste izolete care au fost oferite pentru sistemul medical”, a spus ministra. Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a precizat că izoletele nu sînt obligatorii și rămîn la discreția fiecărei țări. Romînia a donat Moldovei zece izolete, utilizate pentru transportarea pacienților în stare extrem de gravă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load