COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plaja lacului din Parcul „Valea Morilor” devine mai curată

Plaja lacului din Parcul „Valea Morilor” devine mai curată

Au început lucrările de curățare și igienizare a plajei din preajma lacului din Parcul „Valea Morilor".

Pentru igienizarea plajei sînt utilizate metode ecologice, pulverizare mecanizată cu soluție dezinfectantă (soluție apoasă de NaCl). Substanța utilizată ca și dezinfectant este produsă de un utilaj recent achiziționat de Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" și este total inofensivă pentru floră și faună. Prin aceeași metodă va dezinfectată și apa lacului.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de igienizare a întregii suprafețe de plajă, de peste 1 ha, prin colectarea tuturor deșeurilor din zonă: materiale lemnoase, metalice, de sticlă, plastic, precum și afînarea nisipului.


Potrivit lui Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", prin aceste lucrări, municipalitatea are ca scop deschiderea zonei de agrement pentru plajă și scăldat. Tehnologia respectivă va fi folosită și pentru curățarea apei din lac, dar și a plajei din Parcul „La Izvor", precum și pe spațiile verzi, florarii din parcuri și alei.

Totodată, Centrul de Sănătate Publică Chișinău a prelevat probe de nisip și apă, înainte de aplicarea soluției dezinfectante, procedura urmînd a fi repetată după 10 zile de prelucrarea plajei, pentru a demonstra documental, efectul măsurii utilizate de administrația publică locală vizavi de inofensivitatea zonei de odihnă.

Menționăm că, recent, pe fundul lacului din Parcul „Valea Morilor", în zona de plajă, au fost puse în funcțiune 16 sisteme de oxigenarea a apei. Tehnologia funcționează prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adîncime la suprafață. Mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load