COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plahotniuc și-ar fi dorit să revină acasă, dar s-a răzgîndit

Plahotniuc și-ar fi dorit să revină acasă, dar s-a răzgîndit

Aflat în afara țării, Vlad Plahotniuc ar fi comunicat de mai multe ori cu fostul vicepreședinte al PDM, Vladimir Cebotari.

Deputatul democrat a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că Plahotniuc ar fi vrut să se întoarcă în țară, însă a renunțat pe motiv că la 11 octombrie magistrații de la Judecătoria sec. Ciocana au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele ex-liderului PDM.

„Mie avocații mi-au comunicat, cînd i-am întrebat, că el avea intenția să vină, să facă clarificări, cel puțin să coopereze cu autoritățile moldovenești. Doar că a doua zi, autoritățile au venit cu mandat de arest. Nu au lăsat să expire acel termen de trei săptămîni și probabil au interpretat altă intenție. Eu chiar nu am discutat cu dumnealui despre acest dosar”, afirmă Cebotari.


Democratul a fost întrebat și cînd a vorbit ultima dată cu Vlad Plahotniuc.

„Am comunicat cu el din cînd în când. De mult timp deja nu am comunicat, dar am comunicat de mai multe ori. L-am sunat”, a precizat Cebotari.

Deputatul democrat a spus și care a fost motivul pentru care fostul președinte al PDM a plecat din țară.

„Eu l-am întrebat doar un singur lucru. De ce a plecat din Moldova? Pentru că au existat pericole reale și foarte imediate în privința lui și familiei. – Care era deja peste hotare. – Chiar și dacă se aflau peste hotare, dar erau eminente, îndreptate împotriva fiilor lui. – Din partea cui? – Asta el trebuie să o spună”, a adăugat deputatul.

Fostul președinte al democraților a fost așteptat la audieri, dar avocații acestuia au cerut amînarea discuțiilor de la Procuratură, explicînd faptul că Plahotniuc nu se va afla în țară în perioada solicitată. Ieri Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat (PDM), a fost anunțat în căutare internațională de Centrul Național Anticorupție (CNA).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load