COVID-19 în MOLDOVA

Piscinele din Moldova au fost închise, iar plajele sînt pline

Piscinele din Moldova au fost închise, iar plajele sînt pline

Piscinele în Republica Moldova, prin decizia autorităților, au fostbdin nou închise de la 1 august, iar administratorii și proprietarii își calculează pagubele provocate de acțiunile noii interdicții, în timp ce plajele de la Vadul lui Vodă în acest week-end au fost supraaglomerate.

Despre acest lucru a scris enews, menționînd situația paradoxală creată.

După cum se menționează, informația privind închiderea de la 1 august a bazinelor din Moldova pînă la îmbunătățirea situației epidemiologice din țară a șocat proprietarii acestor instituții, care pe bună dreptate numesc o astfel de decizie discriminatorie.


Piscinele și-au reluat activitatea din 16 iulie. Cu toate acestea, o nouă interdicție a fost introdusă numai după săptămîni. Comisia Națională Extraordinară de Sănătatea Publică a explicat acest lucru prin faptul că acestea au devenit focare de răspîndire a COVID-19. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, consideră că "piscinele rămîn un loc cu risc sporit de infectare din mai multe motive. Acolo există vestiare. Și atît timp cît există dificultăți la granițe, mulți nu pot merge la mare. Și dacă se va permite intrarea a 30 de vizitatori, cu siguranță că vor veni de două ori mai mult.
Potrivit lui, deschiderea bazinelor va duce la creșterea sarcinii asupra sistemului medical. Piscinele și grădinițele vor funcționa numai atunci cînd indicatorii epidemiologici se vor îmbunătăți.

"Mulți cred că dacă au încălcat unii, de ce să răspundă toți? Reiese că piscinele și saunele sînt singurele din țară care sînt de vină pentru creșterea infectărilor de Covid? Deși sîntem de acord că există multe încălcări ale regulilor atunci cînd cetățenii noștri doresc să meargă cu întreaga familie la piscină. Ei nu pot fi opriți de coronavirus. Acest lucru poate fi observat în numeroasele videoclipuri de pe internet. Și de determinat foarte simplu unde și cine anume încalcă regulile, dar nu de pedepsit pe toți la rînd. Desigur, așa este mai simplu. Dar, la urma urmei, suntem în toiul verii și afară estre o căldură insuportabilă.

Și nu-i nimic că supermarketurile sînt deschise până la ora 23, fără zile libere și zile sanitare? Și la Piața centrală este o mulțime de oameni. Și troleibuzele pot fi, de asemenea, umplute, de altfel nu veți ajunge la muncă. Atunci prin ce se deosebește piscina? Nu este un secret faptul că avertismentele privind necesitatea respectării distanței sociale rămîn adesea doar cuvinte. În timp ce administratorii bazinelor își calculează pierderile din cauza interdicției, în acest week-end plaja de la Vadul lui Vodă a fost supraaglomerată", notează enews.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load