COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pînzari: Mitralierele pe de tehnica militară au fost demontate

Pînzari: Mitralierele pe de tehnica militară au fost demontate

Începînd de astăzi, 25 martie, soldați Armatei Naționale vor fi prezenți la intrarea în parcuri, păduri, stații de alimentare ale automobilelor, rețele de magazine și locurile unde au loc adunări mai mari de 2-3 persoane.

Potrivit declarațiilor ministrului apărării Alexandru Pînzari, soldații vor fi dislocați atît în capitală, cît și în raioanele din țară, notează IPN.

„Armata vine în sprijinul Ministerului Afacerilor Interne. Misiunea soldaților se limitează la restricționarea, marcarea unor zone afectate de carantină, transportarea oamenilor din zonele afectate și acordarea ajutorului”, a declarat Alexandru Pînzari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Ministrul apărării afirmă că prezența Armatei Naționale în stradă este necesară pentru a sprijini poliția și cetățenii, chiar dacă prin imaginea soldaților situația arată mult mai gravă.

„Vom face tot posibilul pentru a nu permite acestei maladii să se răspîndească. De la sine, se presupune că dacă armata a ieșit în stradă situația nu este una simplă și cetățenii trebuie să respecte recomandările autorităților. Noi vom fi în sprijinul poliției, ei sînt managerii de caz”, a adăugat Alexandru Pînzari.

Referitor la prezența de ieri în stradă a automobilelor dotate cu mitraliere, ministrul apărării precizează că acestea au fost demontate, iar de astăzi nu vor mai fi văzute pe străzi.

„S-a făcut un plan de comun cu poliția și marți a fost o primă ieșire. Cea mai potrivită tehnică, cele mai mici, sînt aceste automobile care sînt făcute în SUA. La primul semnal de adunare în formațiune și așa cum sînt protocoalele, aceste automobile sînt înzestrate cu mitraliere. Așa s-a întîmplat că au fost scoase în stradă aceste mitraliere care au bulversat opinia publică”, a menționa Pînzari.

Ministrul apărării spune că misiunea armatei este alta decît activitățile la care iau parte acum, care sînt improprii soldaților. Totuși, soldații vor fi la datorie pentru a minimaliza riscurile generate de pabdemie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load