COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pînă la sfîrșitul lunii ar putea fi reluate toate activitățile economice

Pînă la sfîrșitul lunii ar putea fi reluate toate activitățile economice

Pînă la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice, anunță premierul Ion Chicu. Șeful Executivului menționează într-o postare pe Facebook că, după 15 mai, autorităţile au fost nevoite să relaxeze mai multe activități economice.

„Poate, dacă niște iresponsabili politici nu blocau fără niciun temei plauzibil, din motive exclusiv geopolitice, circa 4,2 miliarde de lei din creditul rusesc, identificam posibilități de a menține carantina încă pe o perioadă”, a mai scris Ion Chicu, transmite IPN.

Potrivit premierului, fără reluarea treptată a activităților economice, țara riscă să intre în colaps financiar și bugetar, iar lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave.


„Am urmat cu strictețe orice recomandare a OMS încă de la sfîrșitul lunii ianuarie 2020, cînd această organizație a anunțat alertă internațională.

sînt sigur că anume această abordare ne-a permis să avem una din cele mai mici rate a deceselor de COVID-19 în Europa, iar la capitolul decese sau număr de cazuri la 1 mln. populație – să fim pe locul 20 din 48 pe continent”, a adăugat Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load