Pîinea de secară, mai scumpă

Pîinea de secară, mai scumpă

Pîinea de secară s-a scumpit. De cîteva zile, în magazinele „Franzeluță”, cumpărătorii scot din buzunare cu 10-25 de bani mai mult pentru o pîine decît pînă acum. Reprezentanții companiei susțin că nu este vorba de o majorare, ci de o ajustare a prețurilor.


Cel mai mare producător de produse de panificație din țară, SA „Franzeluța” a majorat prețurile la cîteva tipuri de pîine din făină de secară. Este vorba de „painea de Praga”, „Columna”, „Nucușor” și „Dacia”.


„Franzeluța a ieșit în rețelele comerciale cu o pîine mai ieftină, decît pînă acum. Este vorba de 3,50 lei. Și totodată, a ajustat prețurile la două sau trei feluri de pîine din făină de secară. Aceste tipuri de pîine erau sub costul lor real și noi am hotărît să ajustăm prețurile”, explică Boris Andros, director general „Franzeluța”.


Directorul general al companiei „Franzeluța” a precizat că prețul pîinii sociale va rămîne neschimbat. În unele magazine ale firmei, vînzătorii au refuzat să ofere detalii reporterilor TV8 cu privire la noile prețuri.


„Cîte 10-15 bănuți au crescut la toate acestea, nu mare. Asta e, dar mă rog. -Dar pîine socială s-a scumpit? – Nu. A rămas așa cum a fost”, spune vînzătoarea unui magazin specializat din Capitală.


Unii consumatori s-au arătat surprinși de faptul că prețurile la pîine au fost majorate fără ca despre aceasta să se anunțe din timp.


Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut au crescut preţurile la ouă – cu 5%, cartofi – cu 2%, la făina de grîu – cu 1,3%, lapte şi produse lactate – cu 1,0%.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load