COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Piese auto second hand, aduse ilegal în Moldova (FOTO)

Piese auto second hand, aduse ilegal în Moldova (FOTO)

Două tentative de introducere ilegală în țară a pieselor auto uzate și a mai multor părți componente pentru aparate electrocasnice, nedeclarate și fără acte de proveniență.

În primul caz, vameșii de la Leușeni, în baza analizei de risc, au redirecționat spre scanare un autocar de pe ruta internațională Chișinău-Timișoara (România).

Unele obiecte în aripile din față ale mijlocului de transport păreau suspecte pentru oamenii legii. Astfel, a fost dispusă efectuarea unui control detaliat al acestuia. Ca urmare, în spațiile indicate, funcționarii vamali au depistat un lot de piese auto second hand pentru mașini, pentru care șoferul autocarului, un conațional în vârstă de 32 de ani, nu a putut prezenta niciun act confirmativ.


Cel de-al doilea caz a fost semnalat de vameșii de la Bălți, ca rezultat al analizei informațiilor conținute în declarația vamală depusă de un agent economic, care transporta electrocasnice uzate și a selectării acesteia pe culoarul roșu de vămuire. Astfel, întregul lot de marfă a fost supus unor verificări minuțioase, iar, ca urmare, au fost depistate 190 de părți componente pentru frigidere și mașini de spălat rufe, bunuri ce nu au fost indicate în documentele prezentate organului vamal.

Loturile de mărfuri au fost ridicate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate, conform legislației în vigoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load