Petrecerea dată de autoritățile moldovene la Interpol (DOC)

Petrecerea dată de autoritățile moldovene la Interpol (DOC)

Chef la Interpol cu peste două tone de produse moldovenești, toate de la o companie vinicolă din Republica Moldova.


După ce presa germană a publicat un material despre petrecerea dată de reprezentanții Moldovei la cea de-a 86-a Adunări Generale a Interpolului de la Beijing, în spațiul public au apărut mai multe acte privind transportarea mărfurilor din republica în China.


Potrivit publicației germane Der Spiegel, în cadrul reuniunii celei de-a 86-a Adunări Generale a Interpolului de la Beijing din 26-29 septembrie 2017, autoritățile moldovenești au organizat o mare sărbătoare pentru a-și promova reprezentantul la conducerea Interpol în persoana lui Fredolin Lecari.


Der Spiegel afirmă că mai mult de două tone de coniac, vodcă și vin au fost aduse special de către companiile aeriene din Turcia pentru a promova această destinație în Beijing. Este de remarcat că toată această încărcătură a fost adusă de la Chișinău la Beijing sub acoperirea poștei diplomatice.


Documentele publicate însă nu spun nimic despre alcool. Printre produsele luvrate sunt ciocolate „Chișinău”, cărți, costume populare, notebook-uri și pixuri - toate estimate la același preț - 0,1 euro (circa 2 lei) și aceeași masă - 65 de kg fiecare.


Fotografia postată de Александр Петков.
 


Fotografia postată de Александр Петков.Fotografia postată de Александр Петков.


Deocamdată autoritățile nu s-au expus pe marginea acestui subiect, anterior însă, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este și membru al Interpol, a negat informațiile apărute în presa germană, spunând că „totul e cusut cu ață albă.


Menționăm că la Adunarea Generală a Interpolului de la Beijing din 26-29 septembrie 2017, au participat în jur de 1.000 de reprezentanți din 156 de țări, dintre care,  62 de șefi ai Poliției și peste 30 de miniștri de interne și ai justiției.


Reprzentanții Republicii Moldova la eveniment au fost ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Justiției de atunci, Vladimir Cebotari și șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, se arată într-un comunicat de presă al MAI.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load