COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Petiţie online prin care elevii cer să susțină examenele de bacalaureat

Petiţie online prin care elevii cer să susțină examenele de bacalaureat

După aprobarea hotărîrii de Guvern privind anularea examenelor de bacalaureat pentru anul de studii 2019-2020, în mediul online a fost lansată o petiţie, prin care elevii cer să li se respecte dreptul la educație şi dreptul de a susţine examenele.

Inițiatorii petiției susțin că anularea examenelor de bacalaureat reprezintă încălcarea dreptului tinerilor la educație, scrie cotidianul.md.

„Timp de trei ani de liceu, elevii și-au făcut studiile în condițiile unor reguli care garantează posibilitatea de a dovedi cunoștințele acumulate în cadrul unor examene de bacalaureat. Anularea acestor examene încalcă grosolan dreptul tinerilor la admiterea în învățămîntul superior în condiții echitabile și violează principiul concurenței bazate pe merit”, se spune în textul petiţiei.


„Elevii responsabili, părinții lor și toți cetățenii de bună credință solicită deputaților în Parlamentul Republicii Moldova respingerea prevederii care anulează examenele de bacalaureat, prezentată de Guvern la 13 mai 2020, prin proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățămîntul general, sesiunea de examene 2020. Totodată, solicităm respectarea dreptului la educație de calitate și identificarea unei posibilități de organizare a examenelor de bacalaureat”, se mai arată în petiției.

Petiția poate fi semnată aici.

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 13 mai, Hotărîrea de Guvern „Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățămîntul general, sesiunea de examene 2020”. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice și riscului răspîndiroo infecției COVID-19.

Documentul prevede anularea organizării și desfășurării examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general, sesiunea de examene 2020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load