Peste zece radiodifuzori, amendaţi de CCA

Peste zece radiodifuzori, amendaţi de CCA

Optsprezece radiodifuzori și distribuitori de servicii care nu au prezentat în termen concepțiile generale ale serviciilor de programe și notificări la Oferta serviciilor de programe au fost sancționați în şedinţa de astăzi a Consiliului Coordonator al Audiovizualului /CCA/ cu amendă de 5000 de lei, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, preşedintele CCA, Dragoş Vicol, a menţionat că, în conformitate cu modificările la Codul audiovizualului al R. Moldova, din 22 decembrie 2017, care prevede că „în vederea asigurării informaţionale a statului, se permite radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sînt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”, radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii sînt obligaţi să-şi racordeze serviciile de programe audiovizuale şi ofertele în termen de 30 de zile din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat concepțiile generale ale serviciilor de programe a 51 de posturi de televiziune din 60 și 53 de posturi de radio din 55. „În cadrul expertizării concepțiilor generale ale serviciilor de programe prezentate spre aprobare au fost constatate unele abateri, fapt pentru care acestea au fost reiterate spre îmbunătățire. Drept urmare, 20 de posturi de radio și 15 posturi de televiziune vor prezenta, suplimentar, pînă la 15 februarie 2018, concepțiile generale ale serviciilor de programe", a precizat Dragoş Vicol.

CCA a aprobat concepțiile generale ale serviciilor de programe a 32 de posturi de radio și 36 de posturi de televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova. Nu au prezentat în termen concepțiile generale ale serviciilor de programe două posturi de radio și nouă posturi de televiziune, iar șapte din cei 64 de distribuitori de servicii nu au depus notificări la data stabilită, adică astăzi. Cei 11 radiodifuzori şi 7 distribuitori de servicii au fost amendaţi cu 5000 de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load