Peste o mie de elevi vor fi instruiți de salvatori

Peste o mie de elevi vor fi instruiți de salvatori

Peste o mie de elevi ai claselor a zecea din instituțiile de învățămînt din țară vor avea parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor și vor fi pregătiți să reacționeze corect în diferite situații excepționale.

Antrenamentele vor avea loc în cadrul unei tabere de vară, desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării pentru al treilea an consecutiv.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, elevii vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, pînă la lichidarea de incendii simulate. Salvatorii și pompierii vor fi alături pentru a-i ghida în luarea deciziilor corecte.

Participanții își vor testa abilitățile de lucru în echipă și comunicare trecînd prin teste psihologice prin intermediul concursului „Ghidează și salvează” și vor învăța să îmbrace echipamentul pompierilor contra cronometru prin participarea la proba „Echiparea”. Toate etapele taberei „Școala Bărbăției” au drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load