COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 9 mii de persoane, infectate cu noul coronavirus în R. Moldova

Peste 9 mii de persoane, infectate cu noul coronavirus în R. Moldova

Republica Moldova, la moment, a depășit cifra de 9 mii persoane infectate cu noul coronavirus, peste 3 mii de cazuri fiind active, iar 274 pacienți se află în stare gravă.

Sînt datele prezentate de reprezentanții ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, potrivit cărora cel mai afectat teritoriu este raionul Soroca, urmat de Ștefan-Vodă, Bălți, Glodeni și Chișinău.

La fel, săptămîna trecută R. Moldova a înregistrat cele mai multe decese - 45 la număr.


Potrivit șefului ANSP, Nicolae Furtună, în ultimele șapte zile, la Bălți cazurile au crescut cu 42% , raioanele din sudul țării, la fel, înregistrînd un trend ascendet, în general, rata de contagiozitate fiind în creștere.

Vîrsta medie de contagiozitate este de 47 de ani, domină sexul feminin și mediul urban, mai spun autoritățile. Cei care pierd lupta cu boala au avut cel puțin o comorbiditate și au în medie 67 de ani, grupele cele mai afectate fiind 60-69 ani și peste 70 ani. 81% dintre cei morți au fost supuși ventilației asistate.

Lucrătorii medicali continuă să fie vulnerabili în fața coronavirusului - 1713 fiind infectați pînă la moment. Totodată, Furtună spune că se continuă testarea masivă a lucrătorilor medicali. 577 au fost testați doar în ultimele 7 zile.

La ziua de astăzi, 556 de lucrători medicali rămîn infectați, iar alți 18 au decedat pînă acum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load