COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 800 de militari, implicați în combaterea COVID-19 (FOTO)

Peste 800 de militari, implicați în combaterea COVID-19 (FOTO)

Peste 800 de militari ai Armatei Naţionale au fost implicaţi săptămâna trecută, în sprijinul autorităţilor, în acţiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, potrivit datelor oferite de Centrul Operaţional de Comandă, în perioada 6-12 aprilie curent, peste 600 de militari au patrulat, alături de poliţişti, spaţiile publice şi locurile de agrement din municipiile Chişinau, Bălți şi Cahul.

Totodată, în jur de 70 de ofiţeri şi soldaţi din Batalionul de menţinere a păcii şi Regimentul Rachete Antiaeriene, cu 11 unități de tehnică, au asigurat monitorizarea şi supravegherea circulaţiei persoanelor şi transportului la posturile fixe instalate la intrările şi ieşirile oraşelor Soroca și Ştefan Vodă, precum şi în satele Carahasani şi Talmaza din raionul Ştefan Vodă, aflate în carantină.


În acelaşi timp, echipe de militari din Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” au dezinfectat sediile oficiilor poștale din Chişinău, dar şi blocurile și căminele, în care locuiesc militarii pe contract şi familiile lor, şi au participat la lucrările de amenajare a Centrului de triaj COVID-19 de la Moldexpo.

În aceeaşi perioadă, 600 de cadre medicale, care activează în instituţiile medicale strategice din ţară, au fost transportate la serviciu și acasă cu unităţi de transport din dotarea Armatei Naţionale, iar Spitalul Clinic Militar Central al Ministerului Apărării a acordat asistenţă medicală pentru circa 200 de persoane cu simptome de COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load