Peste 70 la sută din oamenii din Chişinău sortează deşeurile

Peste 70 la sută din oamenii din Chişinău sortează deşeurile

Locuitorii Capitalei au mai mare grijă de mediu. Peste 70 la sută din oamenii din Chişinău sortează deşeurile, faţă de doar 17 procente acum opt ani. Sunt datele prezentate de Magenta Consulting, care a efectuat un studiu în acest sens.

Aproape jumătate din populaţia oraşului sortează parţial gunoiul, iar un sfert aleg şi aruncă separat toate deşeurile. În acelaşi timp, 27 la sută din locuitorii urbei nu acordă deloc atenţie acestei probleme.

Sondajul mai arată că cei mai responsabili sînt locuitorii sectoarelor Rîșcani și Botanica, unde 81 la sută dintre oameni sortează total sau parțial deşeurile.

În Centru, rata este de 77 de procente, la Buiucani - de 69, în timp ce în sectorul Ciocana doar puţin peste jumătate de locuitori fac acest efort.

În ce priveşte motivele invocate de cei care nu sortează deşeurile, cei mai mulţi, adică 72 la sută, spun că nu o fac pentru că nu există tomberoane speciale. Şapte procente susţin că nu văd rostul acestui proces pentru că deşeurile oricum ajung în aceeaşi maşină. Tot atîția au spus că nu o fac din lipsa de timp sau de lene.

Trei la sută nu sortează deşeurile pentru că nu sînt motivaţi de autorităţi. Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 951 de persoane, iar marjă de eroare este de trei procente.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load