COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 6 mii de indemnizaţii oferite în primele trei luni ale anului 2019

Peste 6 mii de indemnizaţii oferite în primele trei luni ale anului 2019

În primele trei luni ale anului 2019 au fost acordate peste 6000 de indemnizații majorate la nașterea copilului, comunică Noi.md cu referire la un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Mai exact, începînd cu 1 ianuarie 2019 a fost majorat cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului atît pentru primul copil, cît şi pentru copilul următor, care la moment constituie 6303 lei. În primul trimestru al acestui an, au fost acordate 6259 indemnizații.

De asemenea, a fost majorată indemnizația lunară pentru îngrijirea/creșterea copilului pînă la vîrsta de 2/3 ani de la 540 la 640 lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea pînă la vîrsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină de la 270 lei la 320 lei.


La fel, au fost majorate alocațiile pentru copii plasați în serviciul de asistență parentală profesionistă, case de copii de tip familial, tutelă/curatelă.

Totodată, a fost aprobat concediul paternal, care se acordă în primele 56 de zile de la nașterea copilului. În anul 2018, 2887 de tați și-au luat concediu paternal, iar mărimea medie a indemnizației acordate este de 4392 lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load