Peste 400 de detectoare de fum au ajuns în casele mai multor familii (VIDEO)

Peste 400 de detectoare de fum au ajuns în casele mai multor familii (VIDEO)

Peste 400 de detectoare de fum au fost instalate în 266 de case din Republica Moldova, notează Noi.md.


Acțiunile au avut loc în cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”.


Pompierii și salvatorii au reușit în comun cu autoritățile publice locale să achiziționeze instalațiile de detectarea a fumului toxic, iar ulterior acestea au ajuns în unele gospodării din țară. Prioritate au avut familiile  cu mulți copii, oameni în etate, persoane cu dezabilități, dar și  cei țintuiți la pat. Ieri Campania Națională a ajuns în mai multe familii din sec. Botanica și Râșcani a municipiului Chișinău, dar și în  gospodării din raioanele Criuleni, Căușeni, Râșcani și Soroca.


O contribuție esențială în dezvoltarea proiectului o are și Societatea Antiincendiară din Republica Moldova, care a achiziționat 70 de detectoare pentru mai multe familii din țară. Scopul campaniei este de a promova securitatea în rândul oamenilor în special ce ține de prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Potrivit IGSU, inițial peste 800 de familii vor beneficia de instalații de detectarea a fumului toxic, iar ulterior numărul acestora va crește.


Pentru procurarea detectoarelor de fum, statul a oferit 960 mii lei, iar o parte din instalații urmează să fie achiziționate de autoritățile publice de nivelul doi. Campania Națională „O casă protejată, O viața salvată”  va fi desfășurată pe tot parcursul  anului 2018.  


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load