Peste 36 de mii de glucometre au fost transmise persoanelor cu diabet zaharat

Peste 36 de mii de glucometre au fost transmise persoanelor cu diabet zaharat

Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate, în perioada 23 aprilie și 14 mai, persoanelor cu diabet zaharat. Coletele sînt distribuite prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul beneficiarilor.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), procesul de distribuire a coletelor continuă, iar pînă la sfîrșitul lunii iunie acestea vor ajunge la beneficiarii din toată țara. În cazul în care persoana cu diabet nu primește în această perioadă coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poştal din localitate, iar dacă acolo lipseşte, atunci poate apela INFO CNAM – 0 800 99999, apel gratuit atît de pe telefon fix, cît şi mobil.

Pînă în prezent, seturile de dispozitive au fost livrate în 22 de raioane, şi anume Cahul, Leova, Cantemir, Comrat, Cimişlia, Ştefan Vodă, Căuşeni, Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Ungheni, Teleneşti, Hînceşti, Anenii Noi, Călăraşi, Făleşti, Nisporeni, Bălţi, Sîngerei, Soroca, Drochia şi Basarabeasca.

Acţiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor şi lanţetelor a fost lansată în premieră naţională de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În cadrul acesteia sînt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load