COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 250 inițiative locale ar putea fi realizate cu ajutorul moldovenilor din diasporă

Peste 250 inițiative locale ar putea fi realizate cu ajutorul moldovenilor din diasporă

Peste 350 de băștinași cu expertiză în diverse domenii s-au întrunit online cu autoritățile publice locale din 35 comunități și s-au angajat să își pună cunoștințele și experiența profesională în slujba localităților de baștină.

În perioada sărbătorilor pascale, băștinași activi s-au alăturat campaniei naționale „prOMotori cu drag pentru ACASĂ” și au venit fiecare cu idei pentru 250 inițiative locale pe care le vor implementa acasă în domenii precum: economie, IT, turism, agricultură ecologică, sănătate, PR și comunicare, scrierea și managementul proiectelor, construcții, educație și sport, cultură și istorie etc.

Băștinașii prezenți la cele 35 ședințe online sînt stabiliți în peste 20 de țări ale lumii și au demonstrat deschidere și interes de a fi „prOMotori cu drag pentru Acasă”. Pe de altă parte au recunoscut că este o mare responsabilitate să se angajeze în mai multe inițiative pentru localitățile de origine.


Una dintre ideile des sugerate ține de digitalizarea serviciilor din domenii precum educația, comerțul produselor locale și turismului. De asemenea, băștinașii au propus suport pentru producătorii agricoli locali în eficientizarea producerii ecologice. Mai mulți „prOMotori” și-au propus expertiza pentru dezvoltarea localităților ca destinații turistice atractive, dar și soluții de eficientizare energetică a instituțiilor publice și businessurilor locale.

Cele 35 planuri de lucru stabilite de „prOMotorii cu drag pentru acasă”, în parteneriat cu 35 primării, sînt făcute publice și ar putea fi realizate pe parcursul lui 2020.

Asociații de băștinași au fost create cu sprijinul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Elveția.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load