Peste 250 de absolvenți din toată Moldova au primit ”Diploma de Onoare” a Președintelui

Peste 250 de absolvenți din toată Moldova au primit ”Diploma de Onoare” a Președintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc la Președinție, a înmînat ”Diplomă de Onoare„ a Președintelui Republicii Moldova celor mai buni absolvenți de liceu din toată țara, promoția 2019, transmite Noi.md.


Astfel, în semn de apreciere a rezultatelor deosebite la disciplinele de studiu și la examenele de Bacalaureat, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional, în acest an, peste 250 de absolvenți din toată țara s-au învrednicit de Diploma de Onoare.


Șeful statului i-a felicitat pe proaspeții absolvenți, urîndu-le succese, perseverență, energie, ambiție și încredere în forțele proprii. Igor Dodon i-a îndemnat să nu uite de profesori - cei care le-au ghidat pașii prin lumea cunoștințelor.


Totodată, președintele țării a reiterat faptul că va depune și în continuare eforturi întru implementarea programelor menite să atragă și să mențină tinerii în țară, astfel încît aceștia să se poată manifesta, aici, acasă. 


La finalul ceremoniei, tinerii au efectuat o excursie ghidată prin sediul Președinției.


Menționăm că în anul curent, la sesiunea de Bacalaureat au fost admiși 10583 candidați din licee, iar rata de promovare a absolvenților este de circa 87% - în ascensiune cu circa 4 puncte procentuale față de anul precedent. Totodată, în acest an media 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de 11 candidați - cu 5 elevi mai mult comparativ cu anul trecut. 


Igor Dodon a menționat că este mîndru să constate că există o dinamică pozitivă în acest sens.


”Datorită unor asemenea tineri sîrguincioși, Moldova are viitor!”, a declarat președintele țării.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load