Peste 2000 de locuri de muncă, la un tîrg al locurilor de muncă

Peste 2000 de locuri de muncă, la un tîrg al locurilor de muncă

Peste 50 de angajatori din diverse ramuri de activitate au prezentat astăzi circa 2000 de oferte de muncă în cadrul celei de-a IX-a ediție a Tîrgului locurilor de muncă pentru Tineret, organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă și Primăria municipiului Chișinău, comunică MOLDPRES.


Tîrgul s-a desfăşurat în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, iar la deschidere a fost prezent şi secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja.


Oficialul a remarcat participarea activă a tinerilor în cadrul tîrgului, salutînd în acest sens interesul acestora pentru diversitatea ofertelor de muncă prezentate. Totodată, funcţionarul a îndemnat tinerii să profite de faptul că vor avea posibilitatea să fie ghidați de experți în domeniu pentru a-și identifica domeniile prioritare de interes profesional.


Programul tîrgului a inclus discuții și negocieri cu agenții economici, consultări privind oportunitățile de deschidere a unei afaceri, dezbateri tematice privind tehnicile și metodele de căutare a unui loc de muncă, perfectarea dosarului de angajare, utilizarea instrumentelor inovative de informare și căutare a unui loc de muncă vacant.


Tîrgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, precum și persoanelor angajate, care doresc să-și schimbe locul de muncă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load