COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 2 mii de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă

Peste 2 mii de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă

Pe parcursul zilei de ieri, 13 iunie, 2372 de persoane au beneficiat de asistenţă la corturile anticaniculă instalate de salvatori.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ieri au activat 9 puncte de reabilitare în ţară pentru ca oamenii să fie protejaţi de efectele caniculei. Cinci corturi au fost instalate în capitală şi cîte unul în raioanele Comrat, Ungheni, Hînceşti şi Căuşeni.

Punctele de reabilitare activează în perioada zilelor cu temperaturi ridicate între orele 11.00 şi 18.00. La corturi oamenii pot bea apă, iar la necesitate persoanele pot beneficia de primul ajutor calificat.


Decizia de amplasarea a corturilor a fost luată în urma avertizării meteorologice de cod galben de caniculă lansată pe teritoriul ţării în perioada 11 – 16 iunie.

În acest context IGSU îndemnă oamenii să fie atenţi şi să evite aflarea sub razele directe ale soarelui în orele amiezii. Mai mult, salvatorii îndemnă oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate şi bazine acvatice neamenajate cu staţii de salvare, iar pompierii atenţionează asupra pericolului utilizării focului deschis.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load