COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 16 milioane de oameni au fost infectați cu COVID-19 la nivel global

Peste 16 milioane de oameni au fost infectați cu COVID-19 la nivel global

Peste 16 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate oficial la nivel mondial, de la debutul pandemiei. SUA, America Latină şi Caraibe totalizează peste jumătate din numărul total al infectărilor, potrivit statisticilor agregate de Universitatea Johns Hopkins.

În toată lumea, peste 645.000 de oameni care au fost infectați cu COVID-19 au decedat.

Statele Unite sînt cel mai grav afectate, aproape 4,2 milioane de cazuri și 146.000 de decese.

În America Latină şi în Caraibe se înregistrează 4,3 milioane de cazuri și 182.501 decese, iar în Europa 3 milioane de cazuri și 207.000 de decese.

Ritmul de propagare a pandemiei continuă să se accelereze în lume, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate de la 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Numărul de contaminări raportat nu reflectă decît o parte din numărul real al cazurilor, numeroase ţări neutilizînd teste decît pentru monitorizare şi nedispunînd de resurse suficiente pentru a efectua campanii extinse de depistare a acestora.

Reamintim că pînă în acest moment, în Republica Moldova, au fost confirmate 22 828 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load