Peste 150 de localități încă nu au lumină

Peste 150 de localități încă nu au lumină

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, către ora 06.00, rămâneau deconectate de la curentul electric 166 de localități din 15 raioane. Se circulă cu dificultate pe porțiunile de drum Anenii NoiCăușeniȘtefan Vodă, Vişniovca – Cantemir, Vulcănești – CahulTaraclia, Leova – Cantemir, transmite IPN.

Pe parcursul nopții, salvatorii și pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița , Delacău, Ciobanovca din Raionul Anenii Noi. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în apropiere de localitatea Coșcalia și Chircăiești din Căușeni. Pompierii au deblocat din nămeți două autobuse, în unul din care era un grup de copii care urmau să ajungă la școală.

Politia de frontieră informează că, în această dimineață, din cauza drumurilor înzăpezite și a întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, rămân închise trei puncte de trecere: Ceadîr-Lunga – Maloiaroslaveț, Ceadîr-Lunga – Novîie-Traianî, Giurgiulești – Reni. Se circulă cu dificultate prin punctele de trecere Basarabeasca – Serpneovo și Săiți – Lesnoe.

Două posturi vamale, „Cișmichioi” și „Hârbovăț”, și-au reluat activitatea pe parcursul serii de 18 ianuarie, iar la prima oră a zilei de astăzi, 19 ianuarie, traficul a fost restabilit și prin posturile vamale „Mirnoe” și „Molovata” (de tip debarcader). Serviciul Vamal anunță că sistări ale circulației sunt înregistrate în posturile vamale: „Basarabeasca”, „Ceadîr-Lunga 1”, „Ceadîr-Lunga 2”, „Săiți” și „Giurgiulești 2”

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load